02 Jun, 2010

Pertukaran

Aku telah memohon untuk bertukar pada sesi Jun 2010 dan duka cita,jawapannya ialah permohonan anda tidak diluluskan. Aku meminta bertukar ke Seremban kerana aku telah menetap di sana sekarang. Sekarang aku terpaksa berulang alik dari Seremban ke SK Tasek Permai,Ampang. Memang memenatkan.....
Dalam masa yang sama,aku masih lagi menanti kenaikan ke gred dg32. Sepatutnya aku mendapat 'time based' tersebut dalam tahun ini. Faktor itu juga membuatkan aku seolah-olah terpaksa bersabar untuk 'reda' dengan kegagalan permohonan pertukaran aku. Bukan apa,apabila berpindah ke tempat baru aku hanya perlu menumpukan untuk menunggu permohonan ke dg41 pula. Aku dah tamat belajar kat UPM dah hampir dua tahun.... Kebanyakan kawan-kawan aku semasa di Maktab Perguruan Persekutuan,Pulau Pinang daulu boleh dikatakan menyambung pengajian mereka di peringkat ijazah dan ada yang dah berada dalam gred dg 41 sekarang. Lan pun telah sambung belajar kat UKM.
Nampaknya aku terpaksa 'berpenat-lelah' selama enam bulan lagi sebelum memohon untuk pertukaran Januari 2011 nanti. Kawan aku yang dapat tukar balik Kedah ialah Pn. Dien Ayu....mesti seronokkan dapat balik negeri sendiri??????

1 ulasan:

zahari ismail berkata...

Ada hikmahnya setiap ketentuan itu... rezeki ada dimana2 miji.
yang penting, keikhlasan....

Kalau dh guru tu letak dimana pn hati kita tetap guru....

selamat sentiasa bila berkenderaan.. kirim salam keluarga.