21 Jun, 2009

Balik Tampin

Minggu ini aku balik ke Tampin. Minggu lepas pun dah balik. Minggu lepas balik sempat juga pergi ke kebun mama. Banyak betul buah-buahannya.Durian,manggis dan rambutan banyak yang menjadi.
Minggu ni kami sempat juga pergi ke kebun mama lagi. Adam dengan adik Wani pada minggu lepas begitu seronok dapat memetik buah-buahan. Kami sempat la juga membawa pulang sedikit buah durian ke Ampang. Dapatlah diberikan kepada jiran-jiran dan kawan-kawan. Aku macam biasalah,bukan suka sangat pun. Makan ala kadar je,macam ambil syarat la. Tu yang family belah mama bising-bising sebab susah sangat nak ajak aku pergi kebun. Hahaha...betul,aku memang tak suka pergi ke kebun.
Minggu ni aku sempat juga la panjat pokok manggis dan memetik buah-buah manggis yang banyak sangat masak di atas pokok. Dan jangan terkejut,mama juga sempat memanjat pokok manggis lantaran tidak sabar melihat buah manggis yang kehitaman memenuhi pokok tersebut. Tapi rendah aje pokoknya. Kalau tinggi,aku pun tidak membenarkannya. Hihihi...

Tiada ulasan: